Sütés főzés a kemencében

  

Kemencében készült   ételek         

 

A kemencében bármit süthetünk, főzhetünk öntöttvas és agyag edényben. 

Mivel ezeknek  az edényeknek a fala vastag, így  lassan párolódik bennük az étel. 

Ahogy a zöldségek, úgy a különböző húsok és tésztafélék is finomabbak lesznek a kemencében.

Ha egy adag fasírozottat megfelez és pár darabot a kemencében süt meg, pár darabot pedig a szokásos módon, így megtapasztalhatja a különbséget. Egy karika kolbásszal és hurkával szintén kipróbálható.

Mi a rántott húst is tepsiben kemencében sütjük zsiradék nélkül.

 

Egy csülköt megsózunk, mellé karikára vágott krumplit, hagymát rakunk egy vaslábasba és a kemencében 45 – 50 perc alatt el is készül. 45 – 50  perc elég egy egész kacsának is, a húsokat minden esetben lefedjük  így nem szárad ki,omlós marad.

 

 

Elérhetőségeink



E-mail: vaskalyha@freemail.hu

Legfrissebb képeink

image image image image image image Galéria megnyitása...