Képzés » Kurzusok


Kőművesként olyan idős kőművesekkel dolgoztam együtt, akik mindent tudtak az építőmesteri munkákról. Ezek a szakmai fogások lassan elvesznek a modern anyagok és technológiák közt, ezért az itt szerzett tapasztalataimat szeretném tovább adni, hogy a gyakorlatban mások is tudják kamatoztatni.

 

A  kemenceépítő kurzuson a résztvevők saját kezűleg építenek egy hagyományos kemencét az alapoktól a kiégetésig. Megismerik az alapanyagokat azok keverési módját, arányait, és minden munkafázist. Két fő épít egy kültéri kemencét ugyancsak két fő egy beltéri kemencét, és ketten építenek egy takaréktűzhelyt. Nagyon fontos, hogy minden munkafolyamatot saját kezűleg kell végezni, mert így lehet gyakorlati tudást szerezni. Ezt a tudást a későbbiekben bővíthetik a szakirodalmak tanulmányozásával és további építéssel.                                                                                                                   

  Vályogvetésnél szintén minden munkafázist saját kezűleg kell kipróbálni. Megismerkednek a vályogtégla alapanyagaival. Saját kezűleg készítenek vályogvető gödröt, szalmatöreket,vetőformát. Előkészítik a terepet a vályogvetéshez és a vályogvetés minden fázisát, gyakorolják. 

ElérhetőségeinkE-mail: vaskalyha@freemail.hu

Legfrissebb képeink

image image image image image image Galéria megnyitása...